Frågor & Svar

Frågor och Svar


Om man beställer ett återvinningsabonnemang hos er, hur lång tid binder man sig för då? Ingen tid alls! Vi har ingen bindningstid eller uppsägningstid, du kan säga upp tjänsten på dagen om du vill.
Finns det någon bra sida där man kan läsa mer om sopsortering och sånt? Ja, det finns massor med information på internet. Både hur man sopsorterar och var man ska slänga olika saker. Kristinehamns kommun har en bra "skräp-lista" som man kan söka i, där finns nästan allt. Du hittar den här. En annan länk som är jättebra och informativ är SRV:s sorteringsguide.
Tar ni emot aluminiumburkar som det inte är pant på? Ja absolut, det går under metallförpackningar.
Kan man skicka med vanliga dricksglas? Dricksglas, vaser, ljuslyktor, porslin o.s.v räknas inte som återvinning då det är ett helt annat slags glas än vad det är i glasflaskor och glasburkar.
Jag har haft mycket inköp senaste tiden och har fått två säckar med återvinning till den här hämtningsdagen. Kan jag ställa ut båda två? Ja, det går bra att ställa ut extrasäckar på hämtdagen utan att meddela innan. Vi lägger på 30 kr/extrasäck på din faktura.
Räknas frigolit som återvinning? Ja, det går som plastförpackning!
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO